Cykelturer

Weekend med cykeltur och boende i stuga på bondgård

Välkommen till några härliga dagar med en cykeltur och boende mitt i vår ekologiska lilla djurgård.

Dag 1 har du möjlighet att checka in från kl 15.00. Passa på och njut av tystnaden och stillheten här på Rocklösa och varva ner inför kommande dagar. Vi kommer gärna med förslag om du vill vara mer aktiv redan vid ankomst.
Dag 2 är det dags att ge sig ut på en härlig cykeltur . Du väljer mellan våra olika turer som alla är med olika längd. På varje etapp finns det förslag på trevliga stoppställen.
Dag 3 har du som vill veta mer om gården och djuren en möjlighet att följa med på en gårdsvandring och resten av dagen disponerar du efter eget önskemål. Kanske ytterligare en cykeltur eller vandring i närområdet, eller shoppa i vår gårdsbutik, hyr vår flotte för en tur på sjön eller bara njut av att vara på gården. Utcheckning senast kl 14.00.

I ett mycket varierat landskap cyklar du på grusvägar, mindre asfaltsvägar och stigar.  Längs etappen dyker det upp smultronställen, sevärdheter, mysiga rastplatser, kanske något café eller små butiker på landet. Gillar du sjöar så vimlar det av dem i landskapet och det är lätt att hitta fina badställen. Vi har satt ihop fyra olika turer med lite olika karaktär och längd. Du väljer en och får både med dig karta, beskrivning av det du passerar och låna en navigator (med inlagd tur) som lotsar dig rätt i landskapet. Det blir riktigt enkelt att köra rätt och det är slut med att stå och tveka om vilken väg du ska ta.

Bergslagsturen (ca 4 mil)
En spännande tur som tar dig upp i Åkers bergslag. Hela turen går på grusvägar och här möter du både historia, hantverk, trädgård, kan äta och fika, ta ett dopp i dammen och prova en av Sveriges mest kända rallysträckor.

Hyltingerundan (ca 5 mil)
I ett böljande jordbrukslandskap tar du dig fram på små vägar. En väg där du  Ida Kristensen Autumn 2015 in Björnlunda, SwedenPhoto: Peggy Bergman 2015kan göra historiska stopp med muséer och slott. Du möter kulturspår och naturfenomen och så finns fikaställen, platser att äta på och badtillfällen.

Grytsrutten (ca 3 mil)
En lagom lång rutt för dig som inte vill cykla så långt. Turen går runt i vår socken och här kan du stanna vid flera olika naturreservat, besöka hantverkare, loppis, ta ett dopp vid fina badplatser, fika och äta.

Konungavägen (ca 6 mil)
I ett sagolikt vackert landskap kommer du upptäcka hur mycket landsbygd och många sjöar det finns Sörmland. Mycket kultur och historia finns längs vägen, spännande grottor och du hittar caféer, choklad/glasstillverkning, matställen och så förstås flera möjligheter att bada.

 

Du, familjen eller vänner bor med självhushåll i en av våra stugor. Det finns två olika på gården där man i den ena kan vara max 4 personer och i den andra max 6 personer. Båda stugorna är utrustade med nyrenoverade fina badrum och rejält utrustade kök med matplats. Utanför hittar du mysiga uteplatser med möjlighet att grilla. Läs mer om dem under boende. Vi har en gårdsbutik där du kan köpa dina frukostägg, viltkött eller korvar att lägga på grillen samt marmelader, saft och mycket annat gott.

Pris:
1-2 personer 4.095:-
3-4 personer 4.795:-
5-6 personer 5.495:-   

Innehåll:
Cykelhyra en dag (moutainbike)
Karta och förslag på trevliga stoppställen
Lån av navigator till sällskapet
Boende i stuga med självhushåll och två övernattningar
Guidad gårdsvandring

Tillval:
Lakan och handdukar 180:-/p
Städning 1.000:-/stuga
Cykelhyra ytterligare dag 200:-/cykel

Boka:
Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se.

Bokningsbart alla dagar med barmark med valfri ankomstdag under perioden
1 april – 30 juni
1 september – allhelgonahelgen

Tips på annat att göra vid er vistelse:
– Hyr vår flotte för en magisk tur på sjön. Vill ni grilla på sjön bokar ni även grillen.
– Besök vår gårdsbutik med ägg och fårskinn från gården och ibland grönsaker under hösten. Vilt, korvar, oljor, marmelader mm från andra sörmländska mathantverkare
– Vandra en konstpromenad på ca 2 km med verk från ca 35 olika konstnärer
– Hyr en av våra mountainbikes och ta en cykeltur i omgivningarna