Vandring på Sörmlandsleden

Weekend med vandring och boende i stuga på bondgård

Välkommen till några härliga dagar med vandring och boende mitt i vår ekologiska lilla djurgård.

Dag 1 har du möjlighet att checka in från kl 15.00. Passa på och njut av tystnaden och stillheten här på Rocklösa och varva ner inför kommande dagar. Vi kommer gärna med förslag om du vill vara mer aktiv redan vid ankomst.
Dag 2 är det dags att ge sig ut på en härlig vandring på Sörmlandsleden. Sörmlandsleden är mer än 110 mil lång och de etapper som finns i närheten av Rocklösa är mycket fina med vildmark, mängder med sjöar, spännande naturfenomen, gamla ekar, vandring över långa spångar, historiska spår mm. På dessa sträckor kan du gå en hel dag utan att möta andra människor. Du körs ut till startplatsen kl 9.30 den mörkare årstiden och kl 10.00 övrig tid.
Dag 3 har du som vill veta mer om gården och djuren en möjlighet att följa med på en gårdsvandring och resten av dagen disponerar du efter eget önskemål. Kanske ytterligare en vandring i närområdet, eller shoppa i vår gårdsbutik, hyr vår flotte för en tur på sjön eller bara njut av att vara på gården. Utcheckning senast kl 14.00.

 

Etapp 1 (bokningsbart alla ojämna datum):    
Här går turen i rena vildmarken, ingen bebyggelse, inga allmänna vägar. Vandringen tar dig över hällmarker, bäckar och otaliga mossar med underbara dofter från olika växter. Har du tur hittar du hjortron på myrarna. Du kan både se och höra många olika sorters fåglar och med lite tur också orre, järpe och pärluggla. Många spår av vildsvin och det finns stor chans att få syn på älg. Etappen passerar över gamla finnmarker med flera kulturspår och ovanligt välbevarade rester av en kolarkoja. Under vandringen passerar du fin gammelskog i ett naturreservat och sju olika sjöar så det finns goda badmöjligheter på flera ställen längs sträckan. Etappens längd 22 km. 

Etapp 2 (bokningsbart alla jämna datum):
En omväxlande och naturskön etapp som går genom beteshagar, förbi flera sjöar, genom stora skogar och över några höjdsträckningar med vackra hällmarker. F o m i år har vi valt bort första delen av etapp 19 (med mycket hyggen) och i stället valt en alternativt markerad led som tar dig runt en sjö och sedan ansluter till Sörmlandsledens höjdsträckningar.  Längs leden finns många fina sjöar där du på många ställen vandrar alldeles intill sjökanten. Längre fram finns ett av ledens märkligaste geologiska fenomen och 300 m bredvid leden finns det väldiga flyttblocket ”Kammarstenen”.
Etappens längd 18 km

 

 

 

 

 

 

 

Du, familjen eller vänner bor med självhushåll i en av våra stugor. Det finns två olika på gården där man i den ena kan vara max 4 personer och i den andra max 6 personer.Båda stugorna är utrustade med nyrenoverade fina badrum och rejält utrustade kök med matplats. Utanför hittar du mysiga uteplatser med möjlighet att grilla. Läs mer om dem under boende. Vi har en gårdsbutik där du kan köpa dina frukostägg, viltkött eller korvar att lägga på grillen samt marmelader, saft och mycket annat gott.

Pris:
1-2 personer 4.400:-
3-4 personer 4.800:-
5-6 personer 5.100:-   

Innehåll:
Karta och beskrivning av etappens upplevelser
Resa till etappens startpunkt
Boende i stuga med självhushåll och två övernattningar
Guidad gårdsvandring

Tillval:
Lakan och handdukar 180:-/p
Städning 1.000:-/stuga

Boka:
Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se.

Bokningsbart med valfri ankomstdag under perioden
1 april – 30 juni
1 september – allhelgonahelgen

Tips på annat att göra vid er vistelse:
– Hyr vår flotte för en magisk tur på sjön. Vill ni grilla på sjön bokar ni även grillen.
– Besök vår gårdsbutik med ägg och fårskinn från gården och ibland grönsaker under hösten. Vilt, korvar, oljor, marmelader mm från andra sörmländska mathantverkare
– Vandra en konstpromenad på ca 2 km med verk från ca 35 olika konstnärer
– Hyr en av våra mountainbikes och ta en cykeltur i omgivningarna