Svampweekend med svampsafari

Välkommen till några härliga dagar på vår gård med fokus på en härlig svampupplevelse.
Dag 1 har du möjlighet att checka in från kl 15.00. Passa på och njut av tystnaden och stillheten här på Rocklösa och varva ner inför kommande dagar. Vi kommer gärna med förslag om du vill vara mer aktiv redan vid ankomst.
Dag 2 har du möjlighet till en lång härlig sovmorgon innan vi ger oss ut i skogarna tillsammans med en svampkonsulent för att lära oss om olika svampar, plockningsteknik, lite tips kring användandet, hur man ser skillnad mm. I skogen njuter vi också av en fikapaus med hembakat.
Dag 3 har du som vill veta mer om gården och djuren en möjlighet att följa med på en gårdsvandring och resten av dagen disponerar du efter eget önskemål. Kanske ytterligare en tur i svampskogen på egen hand eller shoppa i vår gårdsbutik, hyr vår flotte för en tur på sjön eller bara njut av att vara på gården. Utcheckning senast kl 14.00.

Du, familjen eller vänner bor med självhushåll i en av våra stugor. Det finns två olika på gården där man i den ena kan vara max 4 personer och i den andra max 6 personer. Båda stugorna är utrustade med nyrenoverade fina badrum och rejält utrustade kök med matplats. Utanför hittar du mysiga uteplatser med möjlighet att grilla. Läs mer om dem under boende.

Här på Rocklösa har vi fantastiska förutsättningar för att hitta mycket svamp och många olika arter. Inom vårt område har vi väldigt många olika naturtyper och så ståtar vi med något riktigt ovanligt, ekar och stråk med kalkhaltig mark. Många svampar är knutna just till eken och en del kräver dessutom kalkhaltig jord. Här hos oss kan du alltså få se och lära dig om svampar som inte finns överallt.

Safarin leds av en utbildad svampkonsulent som kommer dela med sig av sin kunskap både när det gäller att lära sig nya svampar men också andra tips kring plockning, svampens användningsområden mm. Vid lämpligt tillfälle samlas ni och njuter av medtagen fikakorg med hembakat.

Pris:
1-2 personer 4.200:-
3-4 personer 5.200:-
5-6 personer 6.200:-   

Innehåll:      2015-07-27 17.10.51
ca
2 timmar svampsafari tillsammans med en svampkonsulent
Fika med hembakat i skogen
Boende i stuga med självhushåll med två övernattningar
Guidad gårdsvandring

Tillval:
Lakan och handdukar 180:-/p

Datum för svamppaket 2022:
10 sept
17 sept
1 okt

Är ni en grupp kan vi få välja eget datum. Hör av er så går det säkert att ordna.

Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se.

Tips på annat att göra vid er vistelse:
– Hyr vår flotte för en magisk tur på sjön. Vill ni grilla på sjön bokar ni även grillen.
– Besök vår gårdsbutik med ägg och fårskinn från gården och ibland grönsaker under hösten, vilt, korvar, oljor, marmelader mm från andra sörmländska mathantverkare
– Vandra en konstpromenad på ca 2 km med verk från ca 35 olika konstnärer
– Hyr en av våra mountainebikes och ta en cykeltur i omgivningarna

2015-09-26 17.51.23
Karljohanhagstugan